Stuurt de FRITZ!Box IPv6-netwerkverkeer via VPN?

De FRITZ!Box kan VPN-verbindingen (IPSec, WireGuard) zowel via IPv4 als via IPv6 tot stand brengen. VPN-verbindingen zijn dus ook mogelijk als de FRITZ!Box wordt gebruikt op een internetaansluiting met Dual-Stack Lite (DS Lite).

Bij WireGuard-VPN-verbindingen kunnen de apparaten in het netwerk op afstand worden benaderd via zowel IPv4 als IPv6. Internettoegang via de FRITZ!Box op afstand is echter alleen mogelijk via IPv4. Toegang tot internetdiensten via IPv6 is niet mogelijk. We werken aan een oplossing en zullen IPv6-internettoegang via de FRITZ!Box op afstand mogelijk maken in een komende FRITZ!OS-update.

Opmerking:De WireGuard-verbindingen die werden ingesteld vóór FRITZ!OS 8 moeten opnieuw worden geconfigureerd om IPv6-gegevens via de tunnel te versturen.

Bij IPSec-VPN-verbindingen kan de FRITZ!Box binnen de VPN-tunnel alleen IPv4-gegevens versturen. IPv6-internetdiensten of apparaten in het netwerk op afstand die uitsluitend bereikbaar zijn via IPv6, zijn via een IPSec-VPN-verbinding niet toegankelijk.