Knowledge Base-artikel #3777
FRITZ!DECT 301
Dit supportartikel is beschikbaar voor de volgende producten:

FRITZ!-smarthome via Google Home-app met Matter-netwerk koppelen

Met de Google Home-app kun je de FRITZ!Smart Gateway koppelen met het Matter-netwerk van een Google-hub. De FRITZ!Smart Gateway fungeert dan als Matter-bridge en koppelt alle apparaten in je FRITZ!-smarthome naadloos met het Matter-netwerk.

In het Matter-netwerk kunnen de smarthomeapparaten worden gecombineerd met Matter-compatibele apparaten van andere fabrikanten en zijn via de Google Home-app centraal aan te sturen en te beheren. Als je een Google-hub met smartspeaker (bijvoorbeeld Nest Mini) gebruikt, kun je je FRITZ!-smarthome ook gemakkelijk aansturen met een spraakopdracht.

Hinweis:Het is nog steeds zonder beperkingen mogelijk smarthomeapparaten aan te sturen met FRITZ!App Smart Home en via de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.
Meer informatie over Matter krijg je in de handleiding Matter met FRITZ!.

Vereisten

• De Google-hub (bijvoorbeeld Nest Mini, Nest Audio, Nest Hub) kan als Matter-controller worden gebruikt en is via Wi-Fi of LAN met de FRITZ!Box verbonden.
  • Het mobiele apparaat met de Google Home-app is via Wi-Fi met de FRITZ!Box verbonden.

1 Meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Smart Gateway installeren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Smart Gateway op "Systeem".
  2. Klik in het menu "Systeem" op "Update".
  3. Klik op het tabblad "FRITZ!OS-versie".
  4. Klik op de knop "Nieuw FRITZ!OS zoeken".
  5. Klik op de knop "Update starten".

2 FRITZ!Smart Gateway met Matter-netwerk koppelen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Smart Gateway op "Smarthome".
  2. Klik in het menu "Smarthome" op "Apparaten en groepen".
  3. Klik op het tabblad "Matter-netwerken".
  4. Klik op de knop "Matter-netwerk koppelen".
    • Het venster "Matter-netwerk koppelen" wordt geopend.
  5. Klik op de knop "Start aanmelden".
  6. Open op het mobiele apparaat de Google Home-app.
  7. Tik in de app op "Apparaten > + Toevoegen > Apparaat geschikt voor Matter".
  8. Scan met de camera van je mobiele apparaat de QR-code in de gebruikersinterface van de FRITZ!Smart Gateway.
  9. Tik in de Google Home-app onder de melding "Niet-gecertificeerd apparaat" op "Toch instellen" en vervolgens op "Klaar"
  10. Voer in de gebruikersinterface van de FRITZ!Smart Gateway in het venster "Aanmelden geslaagd" een naam in voor het Matter-netwerk (bijvoorbeeld Google Home) en klik op "Voltooid".

Nu is de FRITZ!Smart Gateway gekoppeld met het Matter-netwerk van de Google-hub en kun je voortaan in de Google Home-app alle apparaten uit je FRITZ!-smarthome beheren en aansturen en er automatische routines voor configureren.