Knowledge Base-artikel #3778
FRITZ!DECT 302
Dit supportartikel is beschikbaar voor de volgende producten:

FRITZ!-smarthome via Apple Woning-app met Matter-netwerk koppelen

Met de Apple Woning-app kun je de FRITZ!Smart Gateway koppelen met het Matter-netwerk van een Apple-hub. De FRITZ!Smart Gateway fungeert dan als Matter-bridge en koppelt alle apparaten in je FRITZ!-smarthome naadloos met het Matter-netwerk.

In het Matter-netwerk kunnen de smarthomeapparaten worden gecombineerd met Matter-compatibele apparaten van andere fabrikanten en zijn via de Apple Woning-app centraal aan te sturen en te beheren. Als je een Apple-hub met smartspeaker (bijvoorbeeld HomePod mini) gebruikt, kun je je FRITZ!-smarthome ook gemakkelijk aansturen met een spraakopdracht.

Hinweis:Het is nog steeds zonder beperkingen mogelijk smarthomeapparaten aan te sturen met FRITZ!App Smart Home en via de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.
Meer informatie over Matter krijg je in de handleiding Matter met FRITZ!.

Vereisten

• De Apple-hub (bijvoorbeeld HomePod mini, HomePod, Apple TV) kan als Matter-controller worden gebruikt en is via Wi-Fi of LAN met de FRITZ!Box verbonden.
  • Het mobiele apparaat met de Apple Woning-app is via Wi-Fi met de FRITZ!Box verbonden.

1 Meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Smart Gateway installeren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Smart Gateway op "Systeem".
  2. Klik in het menu "Systeem" op "Update".
  3. Klik op het tabblad "FRITZ!OS-versie".
  4. Klik op de knop "Nieuw FRITZ!OS zoeken".
  5. Klik op de knop "Update starten".

2 FRITZ!Smart Gateway met Matter-netwerk koppelen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Smart Gateway op "Smarthome".
  2. Klik in het menu "Smarthome" op "Apparaten en groepen".
  3. Klik op het tabblad "Matter-netwerken".
  4. Klik op de knop "Matter-netwerk koppelen". Het venster "Matter-netwerk koppelen" wordt geopend.
  5. Klik op "Start aanmelden".
  6. Open op het mobiele apparaat de Apple Woning-app.
  7. Tik in de app op "+" en vervolgens op "Nieuw accessoire".
  8. Scan met de camera van je mobiele apparaat de QR-code in de gebruikersinterface van de FRITZ!Smart Gateway of voer de code handmatig in.
  9. Volg de instructies van de wizard. Zodra de verbinding met Apple Woning is gemaakt, verschijnt er in de gebruikersinterface van de FRITZ!Smart Gateway een venster met de melding "Aanmelden geslaagd".
  10. Voer in dit venster een naam in voor het Matter-netwerk en klik om de instellingen op te slaan op "Voltooid".
  11. Ga naar de Apple Woning-app.
  12. Tik op "Voeg toe aan woning" en volg de instructies van de Apple Woning-app.
  13. Als de melding "Niet-gecertificeerd accessoire [...]" wordt weergegeven, tik dan op "Voeg toch toe". De FRITZ!Smart Gateway wordt toegevoegd en de melding "Bridge toegevoegd" wordt weergegeven.
  14. Tik op "Ga door". Nu geeft de Apple Woning-app achter elkaar alle smarthomeapparaten weer die in het thuisnetwerk zijn opgenomen.
  15. Tik bij de smarthomeapparaten die je wilt verbinden op "Ga door".

Nu is de FRITZ!Smart Gateway gekoppeld met het Matter-netwerk van de Apple-hub en kun je voortaan in de Apple Woning-app alle apparaten uit je FRITZ!-smarthome beheren en aansturen en er automatische routines voor configureren.