Knowledge Base-artikel #3499

FRITZ!Powerline via Wi-Fi met router van een andere fabrikant verbinden

Verbind FRITZ!Powerline via Wi-Fi met je router om gemakkelijk en efficiënt het Wi-Fi-bereik van je thuisnetwerk uit te breiden. Het FRITZ!Powerline-apparaat neemt dan de toegangsgevens van het Wi-Fi-netwerk van de router over en kan meteen worden gebruikt door alle draadloze netwerkapparaten in het thuisnetwerk.

Verbindingsscenario voor het verbindingstype Wi-Fi-bridge

1 Fabrieksinstellingen van het FRITZ!Powerline-apparaat laden

Om de volgende stappen uit te kunnen voeren zoals beschreven, moet het FRITZ!Powerline-apparaat zich in de fabrieksinstellingen bevinden:

1. Steek het FRITZ!Powerline-apparaat in een stopcontact en wacht tot de Power- of WLAN-led blijft branden of tot de Connect -led langzaam knippert.
  2. Druk op het apparaat op de overeenkomstige toets:
    ModelToetsDuur
    FRITZ!Powerline 1260(E) / 1240 AX  Connect 15 seconden
    FRITZ!Powerline 1220 / 1210 Connect 10-15 seconden
    FRITZ!Powerline 1240E WLAN - WPS
    Powerline - Security
    15 seconden
    FRITZ!Powerline 1220E / 1000E Powerline · Security 10-15 seconden
    FRITZ!Powerline 546E / 540E WLAN ·WPS en Powerline · Security 10 seconden
    FRITZ!Powerline 530E / 510E Security 12 seconden
    FRITZ!Powerline 520E / 500E Reset 2 seconden
  3. Tijdens het proces knipperen alle leds één keer. Zodra de Power-led of WLAN-led blijft branden of de Connect-led langzaam knippert, is het laden van de fabrieksinstellingen voltooid.

2 FRITZ!Powerline-apparaat als Wi-Fi-bridge configureren

FRITZ!Powerline-apparaten aansluiten

1. Verbind het FRITZ!Powerline-apparaat met een netwerkkabel met een LAN-poort van de router.

FRITZ!Powerline-apparaat configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline op "Access to Home Network".
  2. Klik in het menu "Access to Home Network" op de knop "Change type of connection".
  3. Schakel de optie "Wireless bridge" in en klik op "Next".
  4. Selecteer in de lijst "Radio Networks (WLANs) Found" de naam (SSID) van je router en klik op "Next".
  5. Stel de Wi-Fi-instellingen in en klik op "Next".
  6. Klik op "Finish" om de instellingen op te slaan.
  7. Zodra de WLAN-led van het FRITZ!Powerline-apparaat blijft branden, is het procedé voltooid.
  8. Verbreek de LAN-verbinding tussen het FRITZ!Powerline-apparaat en de router.

3 FRITZ!Powerline-apparaat optimaal plaatsen

Voor een optimale uitbreiding van het bereik moet het FRITZ!Powerline-apparaat een snelle en stabiele Wi-Fi-verbinding met de router hebben:

1. Plaats het FRITZ!Powerline-apparaat zo dat het apparaat het Wi-Fi-signaal van de router in goede kwaliteit kan ontvangen.