Knowledge Base-artikel #3507

FRITZ!Repeater maakt uitsluitend verbinding met FRITZ!Box via 2,4 GHz

De FRITZ!Repeater brengt de Wi-Fi-verbinding met de FRITZ!Box uitsluitend tot stand via het 2,4 GHz-Wi-Fi-netwerk, hoewel in de FRITZ!Box ook het 5 GHz-Wi-Fi-netwerk is ingeschakeld.

Voer de hier beschreven stappen achterelkaar uit om het probleem te verhelpen.

1 MAC-adresfilter van de FRITZ!Box uitschakelen

Schakel de MAC-adresfilter van de FRITZ!Box gedurende de configuratie uit, omdat de FRITZ!Repeater anders geen verbinding per WPS tot stand kan brengen met het 5 GHz-Wi-Fi-netwerk:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Wi-Fi".
  2. Klik in het menu "Wi-Fi" op "Beveiliging" ("Veiligheid") of op "Wi-Fi-netwerk" ("Draadloos netwerk").
  3. Indien beschikbaar, klik op "Wi-Fi-toegang beperken".
  4. Schakel de optie "Alle nieuwe Wi-Fi-apparaten toelaten" in. Als de optie niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  5. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

2 Controleren of de radardetectie actief is

De FRITZ!Box moet naar radarinstallaties zoeken en zich daardoor in bepaalde situaties houden aan de wettelijk voorgeschreven DFS-wachttijd. Tijdens deze wachttijd kunnen apparaten geen verbinding maken met de 5 GHz-Wi-Fi-netwerk. Controleer daarom of de radardetectie actief is vóórdat je de FRITZ!Repeater opnieuw verbindt met de FRITZ!Box:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Wi-Fi".
  2. Klik in het menu "Wi-Fi" op "Wi-Fi-kanaal" ("Draadloos kanaal").
  3. Klik bij "Wi-Fi-omgeving" op het tabblad "5-GHz Band".
  4. Controleer of in de grafieken bij "Wi-Fi-omgeving" de melding "Radardetectie actief. Momenteel is geen Wi-Fi-verbinding (5 GHz) mogelijk, even geduld" wordt weergegeven.
  5. Als de melding niet wordt weergegeven, ga dan verder met de volgende stap.
    • Als de melding wordt weergegeven, wacht dan tot de radardetectie voltooid is voordat je verdergaat met de volgende stap.

3 FRITZ!Repeater opnieuw met de FRITZ!Box verbinden

1. Druk op de Connect-toets van de FRITZ!Repeater en houd de toets gedurende ca. 6 seconden ingedrukt tot de Connect-led begint te knipperen.
  2. Binnen 2 minuten: druk op de Connect-toets van de FRITZ!Box en houd de toets ingedrukt tot de Connect-led (zie tabel) oplicht. Mogelijk lichten er ook andere leds op:
    FRITZ!Box-modelConnect-toetsConnect-led
    FRITZ!Box 6690, 4060 Connect Connect
    FRITZ!Box 7590 (AX), 7530 (AX), 7520, 7510, 6890, 6850, 6670, 6660, 5590, 5530 Connect / WPS Connect / WPS
    FRITZ!Box 6591, 6590 Connect / WPS WLAN / DECT
    FRITZ!Box 7490, 7430, 5491, 5490 WLAN WPS WLAN / Info
    FRITZ!Box 6490, 6430 WLAN WPS WLAN / DECT
    FRITZ!Box 7560, 7362 SL WLAN WLAN / DECT
    FRITZ!Box 7583, 7582, 7581, 7580 WPS WLAN / Info
    FRITZ!Box 6820, 4040, 4020, 3490 WPS WLAN
  3. Zodra de led voor de verbindingskwaliteit blijft branden is de Wi-Fi-verbinding tot stand gebracht.