Extern faxapparaat in FRITZ!Box configureren

Met een faxapparaat dat aangesloten is aan een analoge poort van je FRITZ!Box, kun je faxberichten verzenden en ontvangen via internet.

1 Faxoverdracht met T.38 inschakelen

Als je een internettelefoonnummer wilt gebruiken om faxberichten te versturen en ontvangen, moet je T.38 (fax over IP) voor faxoverdracht inschakelen in de FRITZ!Box. Met T.38 worden faxberichten niet verstuurd via faxtonen, maar via een speciaal netwerkprotocol. Daardoor is de faxoverdracht aanzienlijk minder gevoelig voor interferentie:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "Eigen telefoonnummers".
  3. Klik op het tabblad "Instellingen voor de aansluiting" ("Aansluitingsinstellingen"). Als het tabblad niet wordt weergegeven, configureert je kabelprovider automatisch de instellingen voor de aansluiting tijdens de configuratieprocedure. Je kunt deze instellingen achteraf niet wijzigen. Informatie over de instellingen krijg je van je kabelprovider.
  4. Klik bij "Telefonieverbinding" op "Instellingen wijzigen".
  5. Schakel de optie "Faxtransmissie ook met T.38" in.
  6. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

2 Faxapparaat opnieuw configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "Telefoonapparaten" ("Randapparatuur").
  3. Als het faxapparaat al op de lijst met telefoontoestellen staat, klik dan bij het faxapparaat op de knop (verwijderen).
  4. Configureer het faxapparaat opnieuw: klik op de knop "Nieuw apparaat instellen" ("Nieuw apparaat inrichten") en volg de instructies.
  5. Als je tijdens het configureren niet de poort kunt selecteren, waarop het faxapparaat is aangesloten, is op deze poort al een ander telefoonapparaat geconfigureerd. Verwijder dit apparaat eerst.