Telefoon-fax combinatieapparaat in FRITZ!Box configureren

Op een analoge poort van je FRITZ!Box kun je een telefoon-fax combinatieapparaat aansluiten en hiermee faxberichten versturen en bellen.

1 Telefoon-fax combinatieapparaat configureren

Configureer het combinatieapparaat in de FRITZ!Box als faxapparaat:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "Telefoonapparaten" ("Randapparatuur").
  3. Als het faxapparaat al op de lijst met telefoontoestellen staat, klik dan bij het faxapparaat op de knop (verwijderen).
  4. Configureer het faxapparaat opnieuw: klik op de knop "Nieuw apparaat instellen" ("Nieuw apparaat inrichten") en volg de instructies.
  5. Als je tijdens het configureren niet de poort kunt selecteren, waarop het faxapparaat is aangesloten, is op deze poort al een ander telefoonapparaat geconfigureerd. Verwijder dit apparaat eerst.

2 Faxtransmissie met T.38 uitschakelen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "Eigen telefoonnummers".
  3. Klik op het tabblad "Instellingen voor de aansluiting" ("Aansluitingsinstellingen").
  4. Klik bij "Telefonieverbinding" op "Instellingen wijzigen"om alle instellingen weer te geven.
  5. Schakel de optie "Faxtransmissie ook met T.38" uit.

Opmerking:Door de standaard T.38 (Fax over IP) is betrouwbare faxtransmissie via het internet mogelijk. Wanneer T.38 is ingeschakeld, kun je het combinatieapparaat echter niet gebruiken om via het internet te bellen. Zonder T.38 kunnen er nog bepaalde functionele beperkingen optreden als er faxberichten via internettelefonie worden verstuurd.

6. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.
    • Test het versturen van faxberichten.
  7. Als er geen faxberichten kunnen worden verstuurd zonder T.38, schakel dan de optie "Faxtransmissie ook met T.38" opnieuw in. Als je dan wel faxberichten kunt versturen, laat T.38 dan ingeschakeld en gebruik het combinatieapparaat alleen om te faxen of schakel T.38 uit en gebruik het combinatieapparaat alleen om te bellen.