FRITZ!DECT-radiatorthermostaat in het FRITZ!Box-thuisnetwerk gebruiken

Radiatorthermostaten, bijvoorbeeld FRITZ!DECT 302, kun je via een versleutelde DECT-verbinding (DECT-ULE) integreren in het FRITZ!Box-thuisnetwerk. Vervolgens kun je via de gebruikersinterface van je FRITZ!Box een individueel verwarmingsprogramma configureren.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

Voorwaarden/beperkingen

• Er kunnen maximaal twaalf radiatorthermostaten worden aangemeld bij de FRITZ!Box.

1 FRITZ!DECT-radiatorthermostaat aanmelden

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Smart Home".
  2. Klik in het menu "Smart Home" op "Device Management".
  3. Klik op de knop "Register Device".
  4. Binnen 2 minuten: druk bij de radiatorthermostaat op de toets "MENU".
    1. Selecteer bij de FRITZ!Box 301 de menuoptie "Anmeldung" en druk vervolgens op de toets "OK". Op het scherm wordt de melding "Anmeldung war erfolgreich" weergegeven.
    2. Selecteer bij de FRITZ!DECT 302 de menuoptie (aanmelding starten) en druk vervolgens op de toets "OK".

Belangrijk:Druk op de toets naast "OK", niet op "OK" op het scherm.

Als het aanmelden is geslaagd, wordt op het scherm het pictogram voor de bestaande draadloze verbinding weergegeven.
    3. Selecteer bij de FRITZ!DECT 300 de menuoptie "FUNK", wacht tot op het scherm het woord "SUCH" knippert en druk dan op de toets "OK".

Zodra op het scherm van de radiatorthermostaat het pictogram voor de draadloze verbinding permanent wordt weergegeven, is de DECT-verbinding tot stand gebracht.

2 Op radiator monteren en aan klepslag aanpassen

De radiatorthermostaat wordt eerst op de radiator gemonteerd en moet vervolgens aan de klepslag van het radiatorventiel worden aangepast:

1. Demonteer de thermostaat van de radiator.
  2. Monteer indien nodig de juiste adapter.
  3. Monteer de radiatorthermostaat
  4. Wanneer je FRITZ!DECT 301 of FRITZ!DECT 302 gebruikt, volg dan voor het aanpassen aan de klepslag de instructies op het scherm. Het aanpassen van het ventiel is met succes voltooid zodra te temperatuur wordt weergegeven op het scherm.
  5. Wanneer je FRITZ!DECT 300 gebruikt, houd dan voor het aanpassen van de klepslag gedurende ca. 3 seconden de toets "OK" ingedrukt. Op het scherm wordt "ADAP" weergegeven en het aanpassen van het ventiel is met succes voltooid zodra de temperatuur wordt weergegeven op op het scherm.

3 Radiatorthermostaat configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Home Network".
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Smart Home".
  3. Indien beschikbaar, selecteer dan uit de vervolgkeuzelijst "viewing" de optie "All smart home devices".
  4. Klik bij de radiatorthermostaat in kwestie op de knop (Bewerken).
  5. Configureer de gewenste instellingen.
  6. Schakel de optie "Push service enabled" in, zodat je een e-mail ontvangt als de batterij bijna leeg is, als de draadloze verbinding verbroken is, of als de de radiatorthermostaat niet goed werkt.

Opmerking:Informatie over de configuratie van de push-service vind je in deze handleiding.

7. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Om stroom te besparen en de DECT-straling tot een minimum te beperken, communiceren radiatorthermostaten alleen in bepaalde tijdsintervallen met de FRITZ!Box. Daardoor is het mogelijk dat de gewijzigde instellingen pas na maximaal 15 minuten worden doorgegeven aan de radiatorthermostaat FRITZ!DECT 301 of na ca. drie minuten aan de FRITZ!DECT 302. Tijdens de vakantieschakeling en in de periode dat de verwarming uit is, worden de instellingen na maximaal 60 minuten doorgegeven. Door op een willekeurige toets van de radiatorthermostaat te drukken kun je forceren dat de instellingen meteen worden doorgegeven.