Regelmatige onderbrekingen van de DECT-verbinding

De DECT-verbinding tussen een draadloze telefoon en de FRITZ!Box wordt regelmatig verbroken. Op de display van de telefoon wordt de melding "Search for base" weergegeven.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box installeren

1. Installeer op de FRITZ!Box het meest recente FRITZ!OS.

2 Meest recente software van de telefoon installeren

De volgende maatregelen zijn alleen noodzakelijk als je een FRITZ!Fon gebruikt:

1. Installeer de meest recente software op de telefoon.

3 Accu van de telefoon opladen

1. Laad de accu van de telefoon volledig op. Laat de telefoon gedurende ten minste 12 uur in de oplader staan.

4 FRITZ!Box configureren

"Reduce DECT field strength" uitschakelen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "DECT".
  2. Klik in het menu "DECT" op "Base Station".
  3. Schakel bij "Radio Field Strength" de optie "Reduce DECT field strength" uit.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

"DECT Eco" uitschakelen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "DECT".
  2. Klik in het menu "DECT" op "Base Station".
  3. Schakel bij "Radio Field Strength" de optie "DECT Eco" uit.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

5 Andere basisstations uitzetten

1. Zet bij wijze van test andere basisstations in de buurt van de FRITZ!Box uit.
  2. Als het probleem nu niet meer optreedt, zet het andere basisstation dan uit of plaats het basisstation op grotere afstand van de FRITZ!Box.