Mobieltelefoonnummer in FRITZ!Box configureren

Als de FRITZ!Box is geconfigureerd voor internettoegang via het mobielenetwerk, kun je ook het mobieletelefoonnummer van de gebruikte simkaart in de FRITZ!Box invoeren en dit toewijzen aan je telefoons. Zodra de configuratie is afgerond, wordt het telefoonnummer ook gebruikt voor inkomende en uitgaande gesprekken wanneer de internetverbinding tot stand wordt gebracht via DSL en niet via het mobielenetwerk.

Voorwaarden/beperkingen

• De dongel voor mobiel internet ondersteunt de functionaliteit "CSV" (Circuit Switched Voice).
  • Het mobieletelefoonnummer dat is toegewezen aan de gebruikte simkaart, is ingeschakeld voor spraakdiensten.
  • Doorschakelen kan niet worden geconfigureerd voor mobieletelefoonnummers.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Locatiegegevens invoeren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "Eigen telefoonnummers".
  3. Klik op het tabblad "Instellingen voor de aansluiting" ("Aansluitingsinstellingen").
  4. Selecteer uit de vervolgkeuzelijst onder "Locatiegegevens" je land. Als je land er niet tussen staat, selecteer dan "Ander land".
  5. Voer bij "Landnummer" ("Landcode") in het eerste veld de voorloopnullen in en in het tweede veld het landnummer (bijvoorbeeld voor Duitsland "00" en "49", zie afb.).
  6. Voer bij "Netnummer" in het eerste veld de voorloopnul in en in het tweede veld het netnummer (voor Berlijn bijvoorbeeld "0" en "30", zie afb.).

Afb.: Land- en netnummer invoeren (bijvoorbeeld voor Duitsland en Berlijn)

7. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan en bevestig het uitvoeren ook bij de FRITZ!Box, als je daarom wordt verzocht.

2 Mobieltelefoonnummer configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "Mobielnetwerk".
  3. Schakel de optie "Telefonie via mobielnetwerk" in.
  4. Voer je mobieletelefoonnummer in.
  5. Voer in het invoerveld "Weergavenaam" een willekeurige naam in.

Voorbeeld:
    Als weergavenaam voor het telefoonnummer 017812345 kun je "Mobiel_12345" invoeren. De weergavenaam wordt dan bij uitgaande en inkomende oproepen weergegeven op de telefoon.

6. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

Nu wordt je mobieletelefoonnummer weergegeven onder "Telephony > Telephone Numbers" en kun je dit telefoonnummer toewijzen aan je telefoontoestellen. Als je een telefoonnummer hebt toegewezen aan een telefoontoestel, wordt dit nummer ook gebruikt voor inkomende en uitgaande oproepen, zelfs wanneer de internetverbinding niet tot stand wordt gebracht via het mobielenetwerk.