FRITZ!DECT-radiatorthermostaat reageert niet op een druk op de knop

De FRITZ!DECT-radiatorthermostaat reageert niet op een druk op de knop en kan niet via FRITZ!App Smart Home worden geregeld. Op de radiatorthermostaat wordt een pictogram van een koffer of een sneeuwvlokje of de melding "Montage: Gerät wird vorbereitet ..." weergegeven.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

Voer de stappen uit van de instructies waarin de waargenomen fout wordt beschreven.

1 OP radiatorthermostaat staat een pictogram van koffer of sneeuwvlokje

Als de radiatorthermostaat een pictogram van een koffer of een sneeuwvlokje weergeeft, is in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box een periode ingesteld voor afwezigheid ("Vakantieschakeling") of er is een periode ingesteld waarin niet wordt verwarmd ("Verwarmen beëindigd"). Tijdens deze periodes wordt er op de radiatorthermostaat automatisch een toetsblokkering ingeschakeld. Alleen de menutoets reageert als er een toets wordt ingedrukt.

Belangrijk:In de fabrieksinstellingen van de FRITZ!DECT-radiatorthermostaat is "Verwarmen beëindigd" automatisch ingeschakeld voor de periode van 1-6 tot 31-8.

Om de toetsblokkering op te heffen, moet je de periodes aanpassen via de gebruikersinterface van de FRITZ!Box:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Smarthome".
  2. Klik in het menu "Smarthome" op "Apparaten en groepen".
  3. Klik bij het apparaat of de groep in kwestie op de knop (Bewerken).
    Vakantieschakeling of "Verwarmen beëindigd" uitschakelen
  4. Als er een periode voor de vakantieschakeling is ingesteld, klik dan op de knop (verwijderen).
  5. Als een periode is ingesteld voor "Verwarmen beëindigd", verwijder deze periode dan met de knop (Verwijderen).
  6. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

Radiatorthermostaten communiceren alleen in bepaalde tijdsintervallen met de FRITZ!Box. Dit is om stroom te besparen en de DECT-straling tot een minimum te beperken. Daardoor kan het voorkomen dat gewijzigde instellingen pas na maximaal 15 minuten worden doorgegeven aan de radiatorthermostaat. Als de vakantieschakeling actief is en in de periode dat de verwarming uit is, worden de instellingen na maximaal 60 minuten doorgegeven. Door op een willekeurige toets van de radiatorthermostaat te drukken kun je forceren dat de instellingen meteen worden doorgegeven.

2 Radiatorthermostaat meldt "Montage: Gerät wird vorbereitet ..."

Als de radiatorthermostaat FRITZ!DECT 301 voortdurend de melding "Montage: Gerät wird vorbereitet ..." weergeeft en de verbinding met de FRITZ!Box verbroken is, is er een probleem met de batterijen van de radiatorthermostaat of de ventielstift kan niet vrij en soepel worden bewogen:

Batterijen controleren

1. Gebruik batterijen van uitstekende kwaliteit. Geschikte batterijen zijn Varta Industrial Pro AA, Varta Longlife Max Power AA, GP Super Alkaline LR6 of Duracell Industrial AA.
  2. Gebruik geen oplaadbare batterijen (accu's). Oplaadbare batterijen hebben meestal een hogere inwendige weerstand en een hogere zelfontlading dan gewone batterijen en leveren vaak minder spanning. Dit kan de werking van de radiatorthermostaat beïnvloeden en de bedrijfstijd verkorten.
  3. Gebruik geen zink-koolstofbatterijen. Vanwege hun constructie zijn die niet geschikt voor gebruik in een radiatorthermostaat.
  4. Gebruik geen nieuwe batterijen en gebruikte door elkaar.
  5. Verwijder de batterijen en plaats ze vervolgens weer. Let op dat de batterijen stevig tussen de batterijveren zitten.
  6. Controleer het batterijniveau van de radiatorthermostaat in de gebruikersinterface van je FRITZ!Box in het menu "Smarthome". Als het batterijniveau onder 30% is, vervang de batterijen dan bij wijze van test door nieuwe batterijen.

Beweeglijkheid van de ventielstift bij de radiator controleren

1. Demonteer de radiatorthermostaat.
  2. Open en sluit de ventielstift van de radiator een aantal keer voorzichtig, bijvoorbeeld door met een muntje te drukken of voorzichtig met een tang te trekken. Desgewenst kun je een druppeltje machineolie gebruiken.
  3. Zodra de ventielstift vrij en soepel bewogen kan worden, kun je de radiatorthermostaat opnieuw monteren.